HOPE IN HIGH WATER – BONFIRE & PINE

Onder de naam ‘Hope In High Water’ hebben zanger-gitarist Joshua ‘Josh’ Chandler Morris en de banjo en basgitaar spelende zangeres Carly Slade zich privé en muzikaal verenigd om hun akoestisch getinte folk- en Americana-liedjes aan de man te brengen. Beiden hebben hun wortels in Milton Keynes, een stad en district in het zuidoosten van Engeland en gelegen tussen de universiteitssteden Oxford en Cambridge.

Zoals u al kon lezen zingen beide leden van ‘Hope In High Water’ op de liedjes die ze voor het eerst hebben opgenomen op hun in 2016 uitgebrachte ep “When Sorrow Calls” en op het in 2017 op de markt losgelaten debuutalbum “Never Settle”. Het succes van die plaat bezorgde beiden de energie om nieuwe songs te gaan schrijven voor een tweede full-cd die nu op de markt is verschenen onder de titel “Bonfire & Pine”.

Qua instrumentatie werd het allemaal vrij sober gehouden en daardoor komen vooral de vocale kwaliteiten van Josh en Carly op het voorplan in de twaalf liedjes op deze plaat. Enkel Luke Yates op percussie en viool en Darren Capp op drums voegen hier en daar nog wat extra instrumentatie toe. Josh is de leadzanger op de mooie openingstrack “Healed” en Carly neemt die taak waar op het daaropvolgende “It’s Over Now”, een zeer mooie ‘break-up’-song. De albumtiteltrack “Bonfire & Pine” en uptemposong “Pray Away” zingen ze daarna harmonieus in duetvorm samen.

Het als een traditionele Ierse folksong klinkende en door Carly gezongen liedje “Alone” hebben we op de video meegegeven. Met haar loepzuivere stem neemt ze ook de leiding in het erg mooie nummer “Here Lies”. Dat de belangrijkste invloeden op het werk van ‘Hope In High Water’ afkomstig zijn van artiesten als ‘Shovels & Rope’, Townes Van Zandt, Jason Isbell en Bob Dylan valt te horen in country- en folksongs als “Grenfell”, “Pull Apart The Pieces”, “Taken Too Much Pride” en het oerdegelijke slotnummer “Something Unnamed”.

Van het obscure punkverleden dat beiden hebben gehad valt er helemaal niets meer te merken op dit album. De bekering tot akoestische folk en Americana is volledig geïmplementeerd en als u het ons zou vragen, dan kunnen we hen alleen maar aanraden om hun carrière in deze muziekstijlen verder te ontwikkelen. De vocale kwaliteiten van Josh en Carly zijn veel te goed om zomaar te verspillen aan het brengen van rauwe punksongs, getuige daarvan de twaalf uitstekende tracks op “Bonfire & Pine”.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fish Records / Proper

video